"Це не останні новини". У ГУР Міноборони заявили, що 53-й обмін полоненими ще не завершився

25 червня ГУР повідомило, що в Україну повернулося 90 бранців РФ
Фото: Головне управління розвідки МО України / Telegram

Процес обміну утримуваними особами з країною-агресором Росією, про який стало відомо 25 червня, ще не завершено. Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1".

"Так, справді чудова новина, але це ще не 53-й обмін, бо він не завершився. Операція триває. У рамках цієї операції вже повернули 90 наших захисників. Але це не останні новини, і ми справді розраховуємо найближчим часом повідомити додаткову інформацію. Робота триває", – сказав він

Юсов наголосив, що в умовах ігнорування РФ міжнародних конвенцій "не було жодного легкого обміну".

Увечері 21 червня стало відомо, що в Україну внаслідок обміну військовополоненими повернулося 90 українських захисників. Як повідомляв президент України Володимир Зеленський, серед тих, хто повернувся, – воїни Нацгвардії, Військово-морських сил ЗСУ, армії, тероборони, прикордонної служби, а також захисники Маріуполя й Чорнобильської атомної електростанції.

Служба безпеки України пізніше опублікувала у Facebook відео, як в Україні зустрічали захисників, яких звільнили.

Контекст:

На початку грудня в інтерв'ю Associated Press президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна і РФ проводять непублічні обміни військовополоненими, зокрема "прямо на полі бою".

Попередній обмін полоненими відбувся 31 травня, Україна повернула 75 своїх громадян, військових і цивільних. Український омбудсмен Дмитро Лубінець того самого дня уточнив у Telegram, що додому з полону повернулося 3210 українців.