У Харківській ОВА відреагували на повідомлення про плани Путіна захопити Харків

Про те, що Путін після "перемоги" на чергових президентських виборах планує захопити Харків, написали росЗМІ
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Російські окупаційні війська за 761 день повномасштабної війни не змогли в бою захопити жодне велике українське місто, зокрема й Харків. На цьому 26 березня в Telegram наголосив голова ОВА Олег Синєгубов, коментуючи чергові заяви про плани країни-агресора окупувати Харків.

За словами Синєгубова, перемогти незламних харків'ян окупанти не змогли ні 2022-го, ні 2023-го, як і втримати позиції в населених пунктах Харківської області.

"Водночас уже третій рік ми чуємо про те, як [президент країни-агресора РФ Володимир] Путін хоче взяти Харків, – підкреслив голова ОВА. – Середньовічна тактика варварів: те, що не можуть узяти на полі битви, – обстрілюють ракетами, літаками й артилерією. Тому божевільні фантазії окупантів супроводжуються щоденними обстрілами цивільного населення. Але знищення будинків мирних людей – це єдине, що можуть вчиняти окупанти від безсилля на фронті".

Як вказав Синєгубов, на такі "заяви" є "єдина і справедлива відповідь".

"І її українські захисники щодня доводять на полі бою", – резюмував голова Харківської ОВА.

Про те, що Путін після "перемоги" на чергових президентських виборах нібито планує захопити Харків, 25 березня написали росЗМІ.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр узяти не змогли.

Станом на 3 лютого 2023 року під окупацією залишалося 29 населених пунктів області, повідомляли в ОВА. 21 січня 2024 року в ЗСУ заявили, що українські військові відійшли від Крохмального Куп'янського району, до безлюдного села зайшли росіяни. Окупанти зазнають у Крохмальному втрат унаслідок обстрілів, повідомляли після цього ЗСУ.

Окупанти й далі щодня обстрілюють населені пункти Харківської області й регулярно – Харків.

Про те, що окупанти за 36 місяців хочуть захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей України, зокрема міста Харків, Дніпро й Запоріжжя, 14 грудня написав німецький Bild із посиланням на джерела в розвідці ФРН. В українській військовій розвідці заявили, що окупантам для цього забракне сил.

4 січня 2024 року британська The Telegraph написала з посиланням на джерела, наближені до ЗСУ, що Україна на тлі посилення обстрілів окупантів по Харкову й області готується до ймовіного відновлення наступу російських військ у регіоні.

19 січня Financial Times із посиланням на джерела поінформувала, що РФ улітку може планувати широкомасштабний наступ у війні проти України. Як вказала газета, метою окупантів буде захоплення територій чотирьох областей України – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької, не відкидають спроби захоплення Харкова або навіть Києва.

22 березня росЗМІ повідомили, що міноборони РФ планує масовий набір в армію для повторного наступу на Харків.