У Росії заявили про атаку БПЛА, у Воронезькій області спалахнули склади з боєприпасами, жителів евакуюють

Населення Сергіївки Підгоренського району евакуюють у пункти тимчасового розміщення
Фото: Типичный Воронеж | Новости Воронежа / Telegram

У ніч на 7 липня Росію нібито атакували безпілотники, після падіння уламків дрона у Воронезькій області загорівся склад із "вибухонебезпечними об'єктами". Населення довелося евакуювати. Про це заявив губернатор регіону Олександр Гусєв у Telegram.

За його словами, безпілотників було "кілька", скільки саме – не уточнив.

"Під час падіння їхніх залишків виникла пожежа на одному зі складів. У Підгоренському районі почалася детонація вибухонебезпечних об'єктів", – написав Гусєв.

Він згодом поінформував, що в межах населеного пункту Підгоренського району, у якому розташовані склади, ввели режим надзвичайної ситуації, поки "об'єкти не припинять детонувати". Окрім того, перекрили й рух ділянкою автомобільної дороги через населений пункт.

"Триває евакуація громадян у пункти тимчасового розміщення", – ідеться в повідомленні.

За словами Гусєва, внаслідок одного з вибухів загорілася господарча прибудова житлового будинку.

Губернатор не вказав назви населеного пункту, але, як повідомив Telegram-канал Astra, атаки зазнав склад із боєприпасами у Сергіївці.

Telegram-канал "Типичный Воронеж | Новости Воронежа" також поширив низку відео, як стверджують, із детонацією об'єктів у Підгоренському районі.

Утім в офіційному повідомленні міністерства оборони РФ не йдеться про Воронезьку область. Там відзвітували про нібито знищений засобами ППО безпілотний літальний апарат "над територією Бєлгородської області".

Контекст:

Від початку року атаки на об'єкти на території країни-агресора Росії посилилися, зокрема на нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали, а також на військові об'єкти. Атаки зафіксували в багатьох регіонах. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли СБУ та військова розвідка України. 

21 червня в Генштабі ЗСУ заявили про успішні удари по нафтобазах в Адигеї, Краснодарському краї, по аеродрому в Єйську і РЛС у Криму.

24 червня президент України Володимир Зеленський повідомив, що дрони СБУ уразили понад 30 НПЗ, терміналів і нафтобаз у Росії. "Для дронів СБУ вже й відстань у 1,5 км не є проблемою", – наголосив президент.

Склади з боєприпасами у Воронезькій області вибухають не вперше. 25 червня Гусєв повідомив про нібито знищені БПЛА, якими атакували область, а пізніше заявив про введений режим надзвичайного стану на території Ольховатського району через детонацію "вибухонебезпечних об'єктів".