У шести областях України скасували графіки аварійних вимкнень світла, обмеження залишаються лише в Харківській області – Міненерго

У міністерстві наголосили, що дефіциту електроенергії в енергосистемі України немає
Фото: depositphotos.com

У шести областях України скасували графіки аварійних вимкнень світла, погодинні обмеження залишаються лише в Харківській області. Про це 30 березня в Telegram повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

"Учора до кінця доби було скасовано графіки аварійних відключень у всіх областях, де були застосовані обмеження під час вечірнього максимуму навантаження. Нагадаємо, причиною були мережеві обмеження і недостатність локальної генерації через пошкодження електростанцій. Станом на ранок графіки аварійних відключень не застосовуються. Погодинні відключення діють лише в Харківській області для 120 тис. абонентів. Причина – значні пошкодження обладнання "Укренерго" і, як наслідок, неможливість передати необхідний обсяг електроенергії", – ідеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що дефіциту електроенергії в енергосистемі України немає.

Також унаслідок атаки ворожих БПЛА вночі аварійно вимикали обладнання на одній із підстанцій в Одеській області, унаслідок чого короткостроково було знеструмлено приблизно 70 тис. споживачів. Зараз усі вони вже зі світлом.

Контекст:

Протягом останніх тижнів російські окупанти активізували атаки на енергетичну інфраструктуру України. Унаслідок ворожих ударів у низці регіонів фіксували перебої з енергопостачанням.

Зокрема, у ніч проти 22 березня країна-агресор РФ завдала понад 15 повітряних ударів по об'єктах енергетики України. Було уражено приблизно 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС, розповів голова Кабміну. 

В "Укренерго" зазначали, що у трьох українських регіонах ситуація в енергосистемі найскладніша, а саме в Одеській, Харківській і Дніпропетровській областях.

Під час масованої атаки на Україну вночі 29 березня російські окупанти завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в центрі й на заході країни.