У Запоріжжі вже троє загиблих, один із них, за даними Офісу генпрокурора, – на ДніпроГЕС

У Запоріжжі, за даними ОВА, кількість жертв російського ракетного удару зросла до трьох
Фото: Іван Федоров / Запорізька обл / Запоріжжя / Telegram

Російські окупанти внаслідок ударів по Запоріжжю 22 березня вбили щонайменше трьох мирних жителів, повідомив у Telegram голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Кількість загиблих від ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя збільшилася до трьох людей", – написав він.

За даними Федорова, станом на 13.30 22 березня відомо про 15 постраждалих.

Пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram уточнила, що одна людина внаслідок ударів РФ по Запоріжжю загинула на Дніпровській ГЕС. Обставин загибелі не уточнюють.

Раніше в мережі опублікували фотографії тролейбуса, який горів, він опинився в момент удару на дамбі ГЕС. Були всередині його люди на момент удару чи ні, невідомо.

ОГП розпочав розслідування за фактом масованого обстрілу Запоріжжя й Дніпровської ГЕС. Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Контекст:

Федоров назвав ракетний обстріл Запоріжжя 22 березня наймасштабнішим за рік, заявивши, що за кілька годин ворог випустив по місту майже 20 ракет. "Цілив по критичній інфраструктурі. Потрапив виключно в цивільні об'єкти", – додав він.

За попередніми даними, було відомо про одного загиблого й вісьмох поранених. За даними ОВА, зруйновано й пошкоджено об'єкти інфраструктури, понівечено 10 приватних будинків і понад 35 багатоповерхівок.

Окупанти вдарили, зокрема, по Дніпровській ГЕС, яку вивели з ладу двома прямими влучаннями, але загрози прориву дамби немає. У компанії "Укргідроенерго" заявили, що обидві станції, які входять до складу ДніпроГЕС (ГЕС-1 і ГЕС-2), припинили роботу, водночас ГЕС-2 має критичні пошкодження.