"Відповідь на вчорашню зустріч для обговорення формули миру?" Амбасадорка США прокоментувала ракетну атаку на Київ

Брінк подякувала українським військовим за бойову роботу минулої ночі
Фото: ЕРА

Амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі Х припустила, що нічна ракетна атака російських окупантів на Київ могла бути пов'язана із зустріччю іноземних радників із безпеки, яка відбулася у столиці.

"[Це була] відповідь Росії на вчорашню зустріч у Києві радників із безпеки з країн усього світу для обговорення формули миру президента Володимира Зеленського?" – написала Брінк.

Вона також подякувала українським військовим із сил протиповітряної оборони країни за бойову роботу минулої ночі.

Контекст:

Повітряна тривога в Києві цієї ночі тривала приблизно три години. О 4.16 Повітряні сили ЗСУ повідомили про ракети в північній частині Київської області. Ракетна небезпека через загрозу пусків крилатих ракет із літаків Ту-95МС була також у південних і східних областях. О 5.00 українські військові зафіксували пуски аеробалістичних ракет "Кинджал" у напрямку Києва.

Уранці в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що ворог випустив 29 крилатих ракет Х-101/Х-555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, а також дві балістичні, їх усі збила ППО в межах Київської області.

За даними київської влади, уламки ракет впали у трьох районах столиці. За словами начальника КМВА Сергія Попка, таких атак не було 44 дні.

У Києві внаслідок російської атаки постраждало 13 людей, сталися пожежі, рятувальники евакуювали десятки мирних жителів.