ВМС ЗСУ підтвердили знищення складу Shahed та інструкторів у Краснодарському краї РФ

ЗСУ і СБУ уразили навчальний центр протиповітряної оборони окупантів з іранськими дронами Shahed
Фото: defence-ua.com

Сили оборони України знищили місце зберігання безпілотників і навчальний центр окупантів у Краснодарському краї Росії. Це підтвердили 23 червня у Військово-морських силах ЗСУ.

"Нові супутникові знімки підтверджують знищення в ніч на 21 червня місць зберігання та підготовки до застосування Shahed-136/"Герань-2", навчальних корпусів, пунктів управління та зв'язку розрахунків цих БПЛА, що розташовані у Краснодарському краї", – ідеться в повідомленні.

У ВМС зазначили, що операцію проведено зі Службою безпеки України. Окрім складу дронів і супутньої техніки, ліквідували групу інструкторів, які готували окупантів запускати БПЛА, та їхніх курсантів.

OSINT-аналітик Брейді Афрік 22 червня опублікував в Х супутникові знімки імовірного місця удару. За його даними, ідеться про навчальний центр протиповітряної оборони біля російського міста Єйськ.

Контекст:

21 червня Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що українські захисники вночі вдарили по місцях зберігання іранських дронів у РФ і підготовчому центру в Єйську. За результатами бойової роботи зафіксовано серію вибухів і пожежу з подальшою детонацією, проінформували в Генштабі.