"Жоден теракт не залишиться без відповіді". Зеленський провів військові наради, на яких визначили, де можна завдати найбільшої шкоди РФ

Зеленський розповів, що заслухав доповідь Сирського, який зранку повернувся з авдіївського напрямку
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив у Facebook, що 15 березня провів "важливі військові наради", на яких, зокрема, обговорили ситуацію на фронті у війні проти країни-агресора РФ.

Зеленський розповів, що заслухав доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського, який уранці повернувся з авдіївського напрямку і "розповів про ситуацію там, на місці, і на інших ключових ділянках фронту", після чого вони "узгодили подальші дії".

"По-друге, разом з головкомом, начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем, міністром оборони Рустемом Умєровим, головою СБУ Василем Малюком, начальником ГУР МО Кирилом Будановим і заступником головнокомандувача ЗСУ, відповідальним за напрямок безпілотних систем, Вадимом Сухаревським визначили найуразливіші місця ворога, ті, де ми можемо завдати йому найбільшої шкоди. І будемо завдавати, – запевнив президент. – Що більше російська держава втрачатиме і що більшою буде ціна її агресії, то ближчим буде справедливе завершення цієї війни".

Крім того, Зеленський зазначив, що провів нараду із представниками Кабміну України, оборонно-промислового комплексу й інших відомств з виробництва високотехнологічних дронів "для проведення цих і майбутніх операцій".

"В Україні є така зброя, але вона повинна ставати далекобійнішою, масовішою і потужнішою. Визначили відповідні завдання й терміни. Жоден російський теракт не повинен залишатися без відповіді", – резюмував глава держави.

Контекст:

За останні дні російські окупанти атакували об'єкти цивільної інфраструктури України, внаслідок чого загинули мирні жителі.

12 березня країна-агресор РФ обстріляла ракетами Кривий Ріг, одна з них поцілила в дев'ятиповерхівку, яка загорілася. Жертвами російської атаки стало п'ятеро людей, ще приблизно 50 дістали поранення.

У ніч на 13 березня російський дрон Shahed ударив по багатоповерхівці в Сумах, не менше ніж 12 людей постраждали, загинуло – троє.

15 березня окупанти двічі вдарили балістичними ракетами "Іскандер-М" (удруге – після того, як на місце приїхали медики, рятувальники й поліція) по об'єктах цивільної інфраструктури в Одесі. Загинуло понад 16 людей, ще більш ніж 70 постраждали.