Амбасадорка США назвала "жахливими" подвійні ракетні удари РФ по Україні

Брінк засудила практику подвійних ударів, прикладом якої стала атака РФ по Запоріжжю
Фото: Ambassador Bridget A. Brink / Twitter

Амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк 5 квітня у соцмережі Х відреагувала на удар російських окупантів по Запоріжжю, назвавши його злочином.

"Росія атакувала Запоріжжя ракетними ударами з інтервалом 40 хвилин – жахлива практика, яка, вочевидь, була спрямована на вбивство співробітників служб швидкого реагування і журналістів на місці події", – написала вона.

Брінк висловила переконання, що Росія має відповісти за ці злочини проти мирного населення України.

Унаслідок ударів по Запоріжжю 5 квітня четверо людей загинули (двоє людей на місці удару, ще двоє померли в лікарні), 23 особи поранено.

Серед поранених – журналісти "Укрінформу" й телеканала "1+1". За даними поліції, окупанти випустили по місту три ракети, а згодом – ще дві в той момент, коли на місці влучань працювали рятувальники, поліція і преса.

Контекст:

"BBC News Україна" зазначає, що тактику "подвійного удару", яку застосовують окупанти, вважають воєнним злочином. Війська РФ неодноразово використовували її під час кампанії у Сирії, а тепер активно застосовують її в Україні.

Окрім Харкова й Запоріжжя, повторних ударів, спрямованих на медиків, поліцейських і рятувальників, які прибули на місце атаки, російські війська завдавали в Одесі, Миколаєві, Покровську й інших містах на сході та півдні України, нагадує "BBC News Україна".