"Боляче зараз буде, мужик, терпи". У патрульній поліції показали перші хвилини після удару по Харкову. Відео

Патрульні у Харкові після бомбардування надали першу допомогу постраждалим
Фото: Харківська обласна прокуратура / Facebook

Патрульні поліцейські надали допомогу постраждалим унаслідок денного обстрілу Харкова 22 травня. Про це повідомив у Telegram перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, опублікувавши відео з нагрудних камер патрульних.

"На відео – піший екіпаж, який був неподалік місця вибуху. Також чутно і сам вибух", – зазначає Білошицький.

Вибух заскочив правоохоронців на зупинці громадського транспорту, далі видно, що вони підбігають до зеленого тролейбуса, біля якого на асфальті – калюжа крові (цей тролейбус є на фотографіях наслідків прильоту по Шевченківському району Харкова).

"Давай, давай, зараз, почекай, затягнемо. Терпи, терпи. Боляче зараз буде, мужик, терпи, боляче, я знаю", – кажуть у ролику патрульні.

Патрульна фіксує на камеру, що турнікет постраждалому наклали о 13.50. Відео закінчується кадрами, на яких постраждалого несуть до "швидкої".

За даними Харківської обласної прокуратури, кількість постраждалих через удари РФ по Харкову, яких завдали 22 травня приблизно о 13.50, становить щонайменше 11 осіб. Один із постраждалих – 55-річний водій тролейбуса, який перебував поряд з епіцентром вибуху. "Чоловік у важкому стані, у нього ампутовано дві ноги", – ідеться у повідомленні прокуратури.

Там уточнили, що у Шевченківському районі Харкова боєприпас УМПБ Д-30 вибухнув біля входу в кафе, пошкоджено автомобілі, житлові будинки, автомийку, магазини. За даними прокуратури, у 10 людей – поранення (один із них – водій тролейбуса) або гостра реакція на стрес.

У Холодногірському районі внаслідок авіаудару було зруйновано будинки неробочого цивільного підприємства. 42-річна жінка, яка працює неподалік місця вибуху, дістала гостру реакцію на стрес

Контекст:

Російські окупанти регулярно обстрілюють Харків та область різними видами озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні.