Медведєв заявив, що навіть якщо Україна погодиться на умови Путіна, її потрібно повністю захопити

Медведєв: Вороги РФ нікуди не подінуться
Фото: ЕРА

Навіть якщо Україна погодиться на умови миру, які висунув нелегітимний президент Росії Володимир Путін, РФ треба готуватися до захоплення всієї її території. Про це заступник голови Ради безпеки країни-агресора Дмитро Медведєв написав 10 липня в Telegram.

"Підписавши папери й прийнявши поразку, частина радикалів, яка залишиться, після перегрупування сил рано чи пізно повернеться до влади, їх надихатимуть західні вороги РФ. І тоді настане час остаточно розчавити гадину. Забити довгий сталевий цвях у кришку труни бандерівської квазідержави. Знищити залишки її кривавої спадщини й повернути решту земель у лоно землі російської", – написав він.

Чиновник, який у 2008–2012 роках обіймав посаду президента країни-агресора, впевнений, що "вороги нікуди й після цього не подінуться" й "чекатимуть нового зручного приводу для знищення" РФ.

.

Контекст:

У середині червня Путін висунув ультиматум, заявивши, що Росія готова зупинити воєнні дії, якщо Україна віддасть усю територію Донецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей (зокрема неокуповану частину) і відмовиться від планів вступу в НАТО, а Захід зніме всі санкції.

На саміті ШОС Путін припустив, що основою для переговорів можуть стати стамбульські угоди. "Медуза" нагадує, що в березні 2022 року сторони погодили спільне комюніке. Воно передбачало, що Україна буде нейтральною й без'ядерною державою, а також зобов'язується не приєднуватися до військових союзів і не допускати розміщення іноземних військ на своїй території. Водночас проєкт договору не передбачав заборони на вступ України в ЄС. Також у проєкті нічого не було про вже зайняті окупаційними військами території на Донбасі, ситуацію з Кримом планували вирішити протягом наступних 10–15 років.