Окупанти перекидають військових із Херсонської області в Харківську – Центр нацспротиву при ЗСУ

Росіяни перекидають у Харківську область деякі частини, а також у відрядження скеровують операторів дронів, зазначили у ЦНС
Фото: EPA (архів)

Російські окупанти перекидають свої сили з тимчасово окупованих територій Херсонської області на харківський напрямок. Про це 8 червня проінформував у Telegram Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

"За повідомленнями місцевих, росіяни перекидають деякі частини, а також у відрядження відправляють операторів дронів. Водночас ворог наростив комплектування "добровольчого батальйону Маргелова", аби поповнити втрати", – ідеться в повідомленні.

Окрім того, окупанти агітують місцевих жителів укладати контракти під час обов'язкового оновлення даних у "військкоматах" і погрожують їм примусовою мобілізацією, додали в ЦНС.

Контекст:

Російські окупаційні війська тимчасово контролюють лівобережну частину Херсонської області.

Уранці 10 травня армія Росії розпочала наступ у Харківській області. 16 травня в Генштабі поінформували, що ЗСУ контратакували окупантів поблизу Вовчанська. За даними ОВА станом на вечір 16 травня, активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинили.

Президент України Володимир Зеленський зазначав, що окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону.