ППО збила дев'ять ракет і 10 Shahed у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них дитина – ОВА

Лисак повідомив, що над Дніпропетровською областю збили 1 червня 19 російських повітряних цілей, але влучання в енергооб'єкти все ж таки були
Фото: Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти вночі 1 червня атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області, виникло кілька пожеж. Про це 1 червня в Telegram заявив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За словами Лисака, унаслідок ударів по енергооб'єктах загиблих і постраждалих немає, проте дрони-камікадзе атакували також Нікопольський район, де є поранені.

"По Нікополю ввечері у п'ятницю окупанти поцілили з артилерії. З обстрілу й атак дронами-камікадзе в місті розпочався і ранок суботи. Під ударом опинилася також Покровська громада, де постраждало четверо людей. Серед них – семирічна дівчинка. А ще 69-річний чоловік і дві жінки – 74 і 68 років. Їм надають усю необхідну медичну допомогу", – написав він.

Також пошкоджено автобус, двоповерхову будівлю, приватний будинок, господарську споруду. Станом на зараз уточнюють дані щодо інших пошкоджень унаслідок російських атак, додали в ОВА.

Голова ОВА уточнив, що під час відбиття масованої ракетної атаки РФ уночі 1 травня над Дніпропетровською областю збили дев'ять ракет і 10 дронів Shahed.

Контекст:

1 червня Росія завдала масованого удару по Україні з використанням безпілотників, бомбардувальників стратегічної авіації і ракет "Калібр". Повітряна тривога в Україні тривала всю ніч до 5.30.

РФ випустила по Україні за ніч 53 ракети і 47 дронів Shahed. Сили оборони України збили 35 ракет і 46 безпілотників.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що РФ атакувала енергетичні об'єкти у п'яти областях України.