РФ ударила по центру Харкова 500-кілограмовою авіабомбою. В ОВА повідомили про знищення терміналу "Нової пошти". Фото

Працівники "Нової пошти" на момент прильоту розвантажували посилки, розповіли в ОВА
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Російські окупаційні війська 30 червня завдали авіаудару по Харкову приблизно о 16.30, бомба влучила за кілька метрів від приміщення відділення "Нової пошти" у Слобідському районі. Про це повідомляють у Telegram прокуратури області.

Унаслідок російської атаки виникла пожежа. За даними прокуратури, РФ атакувала авіабомбою з фугасною боєголовкою вагою 500 кг і універсальним модулем корекції та планування.

"Пошкоджено приміщення, майно та засоби пошти. Попередньо встановлено, що удар був завданий ФАБ-500 з УМПК із населеного пункту Нижній Вільшанець Бєлгородської області Росії", – ідеться в повідомленні.

У "Новій пошті" проінформували у Facebook, що під час прильоту авіабомби поблизу сортувального терміналу "всі працівники зміни були в бомбосховищі і не постраждали", але є постраждалі серед водіїв вантажівок і населення.

Фото наслідків російського авіаудару по центру Харкова опублікував у Telegram голова ОВА Олег Синєгубов.

"Знищений термінал "Нової пошти", згорілі автомобілі. Працівники в момент прильоту розвантажували посилки. Це не лише терор проти мирного населення, ворог продовжує тероризувати бізнес, адже це не перше влучання в термінал "Нової пошти"", – написав керівник ОВА.

Зараз, за даними ОВА, відомо про одного загиблого і дев'ятьох постраждалих через російський удар по Харкову 30 червня. На місці влучання могло бути ще дев'ятеро людей, їх шукають під завалами.

Контекст:

Російські окупанти регулярно обстрілюють Харків та область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні. У мерії говорили, що у травні країна-агресор Росія майже втричі збільшила кількість обстрілів Харкова.

Лише за останній тиждень країна-агресор Росія застосувала проти України понад 800 керованих авіабомб, розповів 30 червня президент України Володимир Зеленський.

Це не перша атака окупантів по терміналу "Нової пошти" в Харківській області. Унаслідок ракетного удару країни-агресора РФ у жовтні минулого року загинуло шестеро людей, ще 16 – дістали поранення.