"Російські пілоти вже не так нахабніють". Ігнат прокоментував масове знищення авіації окупантів на фронті

За словами Ігната, російським пілотам для скидання бомб потрібно ризикувати, у підсумку вони "потрапляють в історії"
Фото: Media Center Ukraine / Facebook

Збиття великої кількості російських літаків у лютому 2024 року є відповіддю сил оборони Україні на зростання активності авіації окупантів на сході України. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 29 лютого в ефірі телемарафону, який транслював у YouTube канал "Рада".

"Ворог наростив авіаційну присутність на східному напрямку. Відповідно, було реагування вищого військового керівництва. І Повітряні сили роблять те, що ви бачите. Збиваються вони [літаки ПКС РФ] доволі далеко, не будемо говорити точну відстань", – сказав він.

За словами Ігната, "російські пілоти вже не так нахабніють, не так підлітають близько".

"Їм [льотчикам окупантів], щоб бомба летіла далі, потрібно підлетіти ближче, бо бомба ж не має свого двигуна, вона планує й летить, знижуючись, втрачає швидкість. Тому їм, щоб бити далі, потрібно ризикувати. Ризикуючи, вони потрапляють у такі історії, як сьогоднішня", – констатував представник ПС ЗСУ.

До того ж, за словами Ігната, в України з'являється більше засобів, щоб діставати ворога на далеких підступах, і це дуже важливо.

Контекст:

Протягом останніх тижнів сили оборони України регулярно повідомляють про збиття військових літаків окупантів.

Зокрема, 17 лютого на східному напрямку фронту було знищено два Су-34 й один винищувач Су-35, інформував Олещук. Уранці 18 лютого українські захисники збили ще один бомбардувальник Су-34.

19 лютого радник мера Маріуполя Петро Андрющенко припустив у Теlegram, що в районі тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області впав літак або великий безпілотник. Того самого дня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про ліквідацію двох військових літаків Су-34 та Су-35С.

23 лютого українські військові збили над Азовським морем уже другий цього року російський літак-розвідник А-50.

27 лютого Олещук заявив про збиття ще двох російських Су-34.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 29 лютого, сили оборони України з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ знищили, зокрема, 342 літаки російських окупантів. Уночі 29 лютого було збито ще один Су-34, який став 343-м втраченим російським літаком (його ще немає у зведенні Генштабу), уранці 29 лютого – ще два Су-34 (344-й і 345-й).