Сили оборони збили два із трьох "Калібрів", які РФ уночі випустила по Київській області

Російські ракети знешкоджено над Київською областю
Фото: Повітряне командування "Південь" / Facebook

Армія країни-агресора Росії в ніч на 23 червня масовано атакувала Україну трьома ракетами "Калібр" з акваторії Азовського моря. Про це командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив у Telegram.

За його даними, дві ракети збили зенітні ракетні підрозділи ПС у Київській області.

Приблизно о 6.30 мер Києва Віталій Кличко повідомляв про вибухи в Києві, попереджаючи про роботу ППО.

Повітряні сили ЗСУ, починаючи із 4.46, інформували в Telegram про крилаті ракети типу "Калібр", які летіли в напрямку кількох областей.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Наймасштабнішу у 2024 році атаку окупанти організували 22 березня. Сили оборони України знищили 92 повітряні цілі окупантів зі 151, зокрема 35 крилатих ракет, дві авіаційні ракети і 55 дронів Shahed.

У ніч на 22 червня окупанти також атакували Україну дронами й ракетами різних типів, зокрема чотирма ракетами "Калібр". Спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук звернув увагу, що Росія почала використовувати для їх запуску Азовське море, оскільки вважає його "безпечнішою акваторією, ніж Чорне".

Перед цим Плетенчук зазначав, що оскільки в окупованому Севастополі російському флоту "стало вкрай незручно", загарбники перевели частину кораблів із Криму і Новоросійська (РФ) в Азовське море. За його даними, тепер там є угруповання з восьми кораблів.