У Дніпропетровській області знищено дев'ять повітряних цілей РФ, є поранені. ЗСУ показали уламки збитих російських ракет. Фото

ПС ЗСУ показали уламки російських ракет, збитих над Дніпропетровською областю
Фото: Повітряні Сили ЗС України / Air Force of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

У ніч на 20 червня у Дніпропетровській області протиповітряна оборона знешкодила п'ять дронів Shahed і чотири російські ракети. Про це 20 червня в Telegram заявив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Проте внаслідок ворожої атаки є руйнування і троє постраждалих, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак у четвер уранці.

"ППО працювала на Нікопольщині, Криворіжжі й Синельниківщині. Утім, терор російської армії не минув без наслідків. У Криворізькому й Нікопольському районах", – написав Лисак.

За даними голови ОВА, постраждали чоловіки 30, 41 й 63 років. Двох із них госпіталізовано у стані середньої тяжкості.

"На Нікопольщині понівечені сім приватних будинків, п'ять господарських споруд, авто, лінії електропередач. А ще – будівельна техніка", – додав Лисак.

Повітряні сили ЗСУ підтвердили знищення російських ракет силами ППО України у прифронтових районах Дніпропетровської області, опублікувавши в Telegram фото уламків.

Контекст:

Уночі 20 червня Україна зазнала російської повітряної атаки із застосуванням дронів і ракет. Крім Дніпропетровської області, під ударом були Київська,, Вінницька й Запорізька, де лунали вибухи. Вінницька ОВА повідомляла про влучання по об'єкту критичної інфраструктури в області.

Під час відбиття російської атаки, за даними Повітряних сил ЗСУ, збито 32 повітряні цілі: чотири крилаті ракети Х-101/Х-555, одну керовану авіаційну ракету Х-59, 27 ударних БПЛА типу Shahed-131/136. Не знищеними, згідно зі зведенням ПС ЗСУ, залишилися лише одна Х-59 і три балістичні "Іскандери-М".

Компанія "Укренерго" повідомляла, що вночі 20 червня внаслідок атаки росіян пошкоджень зазнали об'єкти цивільної енергетичної інфраструктури в чотирьох областях України: Київській, Дніпропетровській, Вінницькій і Донецькій. У ДТЕК уточнили, що пошкоджено одну з ТЕС компанії, поранено трьох енергетиків.