В Одеській області на берег винесло нерозірвану міну

У регіоні діє заборона відвідування неперевірених пляжів
Фото: Одеса.Офіційно / Telegram

На березі Чорного моря в Одеській області сили оборони знайшли та знешкодили морську міну. Про це командування Військово-морських сил Збройних сил України повідомило 14 червня у Facebook.

"Сьогодні на Одещині сили оборони України виявили потенційно небезпечну знахідку – міноподібний предмет на узбережжі Чорного моря. Після ідентифікації міни силами та засобами ВМС ЗС України небезпечний боєприпас було знешкоджено шляхом контрольованого підриву з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки", – ідеться в повідомленні.

ВМС опублікували момент підриву міни на березі. Військові також нагадали, що в регіоні й далі діє заборона на перебування на неперевірених ділянках узбережжя.

Контекст:

Морські й річкові міни регулярно виявляють і знищують українські сапери. Попри це, у Чорному морі 2023 року було кілька інцидентів із підривом російських мін біля торговельних суден.

Зокрема, уранці 20 вересня 2023 року неподалік порту Суліна на торговому судні Seama, яке ходить під прапором Того, стався вибух. Серед версій називали зіткнення з міною.

16 жовтня нафтовий танкер Ali Najafov під прапором Ліберії було пошкоджено в Чорному морі, коли він проходив поблизу Сулінського каналу.

17 листопада минулого року повідомляли, що балкер Georgia S, імовірно, натрапив на плавучу морську міну й дістав незначні пошкодження. Пізніше з'ясували, що міна вибухнула за 100 м від суховантажу.

28 березня на пляжі в Одесі здетонувала протикорабельна міна, люди не постраждали.