Україна навчилася протидіяти "Калібрам" – Плетенчук

"Калібри" перестали бути ефективною зброєю, їх використовують для перевантаження української ППО, заявив Плетенчук
Фото: mil.ru

Теоретично країна-окупант РФ може працювати крилатими ракетами корабельного базування "Калібр" навіть із Каспійського моря, але ефективність цих ракет уже не настільки висока, як на початку повномасштабного вторгнення. Про це речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 17 червня.

"Ми вже навчилися їм протидіяти. І вони [російські військові] здебільшого використовують "Калібри" під час комбінованих ракетних атак для того, щоб досягти успіху кількістю – перевантажити ППО. Тоді в них, як вони вважають, можуть бути якісь шанси", – заявив речник ВМС ЗСУ.

Як самостійний вид озброєння "Калібри" Росія вже практично не використовує, додав Плетенчук.

Контекст:

21 січня 2024 року керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що росіяни заощаджують ракети типу "Калібр" для ударів по території України.

31 березня керівник ГУР Кирило Буданов зазначив, що Росія накопичила ракети "Калібр" і тепер готова їх застосувати. 3 квітня Гуменюк заявила, що на російські кораблі-ракетоносії в Чорному морі завантажили й підготували до пуску приблизно 50 "Калібрів". 6 квітня після тривалої паузи окупанти запустили по Україні одну ракету "Калібр" і згодом кілька разів випускали ці ракети з підводних човнів.