Один із підрозділів окупантів відмовився йти на штурм Харківської області – "Атеш"

Окупанти не хочуть іти на укріплення, побудовані на кордоні України
Фото: ЕРА (архів)

Частина одного з підрозділів 44-го армійського корпусу армії країни-агресора Росії не підкорилася наказу командування штурмувати позиції сил оборони України у Харківській області. Про це учасники партизанського руху "Атеш" повідомили 11 травня в Telegram.

Інформатор партизанів, який служить у мотострілецькому батальйоні, розповів, що окупанти цього підрозділу обізнані про гарну якість укріплень, побудованих на кордоні, а також були свідками невдалих диверсійно-розвідувальних операцій із боку РФ.

Він зазначив, що армія РФ у цій хвилі атак на Харківську область використовує нове маркування зброї та машин.

"Зважаючи на це, коли на техніку нанесли нові позначки у вигляді ромба із хрестом і віддали наказ, частина підрозділу відмовилася виконувати злочинну волю командування. Ніхто не хоче йти в один кінець ні за які гроші", – ідеться в повідомленні "Атеш".

Контекст:

Уранці 10 травня у Харківській ОВА повідомили, що РФ посилила обстріли на північному напрямку в регіоні. Також зафіксували невдалі спроби диверсійних груп окупантів прорвати кордон, додали в ОВА.

Пізніше Міноборони України поінформувало, що о 5.00 армія Росії спробувала прорватися на ділянці кордону у Вовчанському районі, спробу відбили. Для посилення оборони туди скерували резервні підрозділи, поінформували в МО.

Початок наступу РФ під Харковом підтвердив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогу.

У Харківській ОВА приблизно о 15.00 повідомили, що всі атаки РФ відбили, водночас "втрати території поки не допущено".

Зеленський увечері 10 травня запевнив, що Україна посилить свої війська на тих напрямках у Харківській області, де окупанти атакують.