Окупанти вдарили по центру Харкова. Терехов заявив про влучання в житловий будинок

Російські війська обстріляли Харків, інформації про постраждалих поки немає, розповіли в ОВА
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Удень 14 травня російські окупанти завдали кількох ударів по центру Харкова, заявив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Про удар по Харкову голова ОВА повідомив о 16.18.

О 16.25 Синєгубов уточнив, що прильотів було кілька, зокрема, удари припали по житловій забудові в центрі Харкова.

О 16.33 він написав, що є влучання біля житлових будинків. Інформація про постраждалих в ОВА поки не надходила, зазначив Синєгубов.

Мер Харкова Ігор Терехов у Telegram уточнив, що окупанти влучили по житловому будинку.

"Потрапляння в 10-й поверх багатоквартирного житлового будинку. Без пожежі. Зараз здійснюється поквартирний обхід і пошук можливих постраждалих", – розповів він.

Терехов додав, що на місці ще одного прильоту було влучання по гаражах, приблизно 10 із них загорілися, поруч пошкоджено багатоповерхівку.

Контекст:

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків і область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні. Для відновлення після російських обстрілів Харкову потрібно більш ніж $10 млрд, понад 150 тис. жителів міста залишаються без житла, заявив Терехов.

Уранці 10 травня в Харківській ОВА повідомили, що РФ посилила обстріли на північному напрямку в регіоні. Початок наступу РФ під Харковом підтвердив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогу.

Увечері 10 травня в Генштабі ЗСУ повідомили про бої за прикордонні населені пункти в Харківській області, які були в сірій зоні. 12 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни в Харківській області досягли часткового успіху в деяких районах. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни, незважаючи на втрати, атакують Вовчанськ і досягли тактичних успіхів.

Сили оборони України ведуть контрударні дії в районах семи прикордонних сіл на півночі Харківської області, повідомив 12 травня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Назар Волошин.