РФ атакувала Харків щонайменше п'ятьма Shahed і ракетою, влада повідомила про прильоти в різних районах міста

Місто атакують дрони й ракети з РФ
Фото: Ігор Терехов / Telegram

У ніч проти 17 травня армія країни-агресора Росії атакувала Харків ракетами й безпілотниками. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

За 20 хвилин він поінформував про чотири вибухи ("Суспільне" повідомляло про шість) і попередив про атаку дронів-камікадзе Shahed.

Унаслідок одного з них зафіксовано приліт у Основ'янському районі міста, розповів мер.

"На місці влучання – пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється", – написав Терехов.

За інформацією голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, окупанти завдали щонайменше п'яти ударів безпілотниками й ракетного удару по Харкову.

Окрім Основ'янського, росіяни вдарили по Новобаварському району, додав Синєгубов. Він також писав про приліт і пожежу в Холодногірському районі. Голова ОВА зазначив, що даних про постраждалих наразі немає.

Під час повітряної тривоги увечері (у Харківській області вона 16 травня тривала понад 16 годин) війська країни-агресора атакували також Полтаву, про що повідомляв голова обласної військової адміністрації Філіп Пронін. Кореспонденти "Суспільного" у цей час чули вибухи у місті.

Контекст:

2022 року росіяни намагалися захопити Харків, але їм цього не вдалося. 2024 року окупанти регулярно обстрілюють Харків й область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйнована практично вся критична інфраструктура міста, повідомляли в мерії у квітні. 14 травня ворог завдав ударів по Шевченківському району, постраждало не менше ніж 20 осіб.

10 травня РФ розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Активне просування окупантів по території Харківської області вже зупинено, заявили ввечері 16 травня в ОВА, за інформацією Генштабу ЗСУ станом на 16 травня, ворог намагається прорвати українську оборону в напрямку Вовчанська, на півночі міста точаться бої. 

16 травня в Харкові президент України Володимир Зеленський провів засідання ставки за участю керівництва Збройних сил України, Служби безпеки й Головного управління розвідки Міноборони.