У ГУР заявили, що знали графік наступу окупантів у Харківській області

Юсов закликав окупантів здаватися в полон
Фото: mediacenter.org.ua

Українська розвідка знала про плани росіян почати наступ у Харківській області. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону 12 травня, відео опублікував канал "Ми – Україна".

"Можна сказати, що дії ворога на даному напрямку розпочалися за графіком, який був відомий, про який було проінформовано, як і належить Головному управлінню розвідки, усі необхідні інстанції – і керівництво, і командування", – заявив Юсов.

За його словами, разом із силами безпеки й оборони на харківському напрямку зараз воюють із ворогом також спецпідрозділи ГУР МО, ворог зазнає великих втрат.

Юсов звернувся до окупантів, зокрема до Московського та Ленінградського військових округів РФ, представники яких зараз воюють на харківському напрямку, і закликав їх здаватися в полон. За його словами, такі випадки активно відбуваються вже зараз.

Він підкреслив, що втрати окупантів на харківському напрямку будуть ставати дедалі більшими.

За словами Юсова, серед завдань у провокацій ворога в Харківській області – дестабілізація та намір посіяти панічні настрої в Україні.

Контекст:

Уранці 10 травня у Харківській ОВА повідомили, що РФ посилила обстріли на північному напрямку в Харківській області, а диверсійні групи окупантів намагалися прорвати кордон.

Пізніше Міноборони України поінформувало, що о 5.00 армія Росії спробувала прорватися на ділянці кордону у Вовчанському районі, спробу відбили.

Початок наступу РФ під Харковом підтвердив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні та розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогу. Увечері Зеленський запевнив, що Україна посилить свої війська на тих напрямках у Харківській області, де окупанти атакують.

Пізніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти "вклинилися в оборону". Українські військові розповіли, що відбуваються бої за прикордонні населені пункти в Харківській області, які були у сірій зоні.

Удень 11 травня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що сіра зона на півночі області поки не збільшилася. За його словами, фронт стабілізувався, відбуваються бої.