У Харкові побільшало постраждалих від ранкового удару. Прокуратура показала фото наслідків

Російські бомби пошкодили школу
Фото: suspilne.media

Унаслідок удару країни-агресора Росії по Харкову вранці 14 травня постраждало четверо осіб. Про це повідомила обласна прокуратура.

За її даними, по медичну допомогу з гострою реакцією на стрес звернулося четверо місцевих жителів – троє жінок (38, 58 і 66 років) і чоловік (52 роки).

"За попередніми даними, ворог вдарив двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр – 30 см)", – повідомили правоохоронці.

Прокурори опублікували фото з місця обстрілу. На них – зруйновані гаражі, пошкоджена будівля школи й багатоповерхівки з вибитими вікнами.

"Суспільне" показало наслідки обстрілу місцевої школи.

Окупанти обстріляли Київський район Харкова приблизно о 6.00, вибухи пролунали під час повітряної тривоги. Міський голова Ігор Терехов зазначав, що РФ атакувала густонаселений район. Відразу після удару було відомо про двох постраждалих.

Контекст:

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків й область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні.

Уранці 10 травня у Харківській ОВА повідомили, що РФ посилила обстріли на північному напрямку в регіоні. Початок наступу РФ під Харковом підтвердив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогу.

Увечері 10 травня в Генштабі ЗСУ повідомили про бої за прикордонні населені пункти у Харківській області, які були в сірій зоні. 12 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни у Харківській області досягли часткового успіху в деяких районах. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни, попри втрати, атакують Вовчанськ і досягли тактичних успіхів.

Сили оборони України ведуть контрударні дії у районах семи прикордонних сіл на півночі Харківської області, повідомив 12 травня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Назар Волошин.