Бригада "Лють" показала, який вигляд має зруйнований РФ прикордонний Вовчанськ. Північна частина міста "практично стерта" артилерією

Від 50% до 80% будівельного фонду Вовчанська знищено, відновити його неможливо, зазначив DeepState
Скріншот: Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють" / Facebook

Об'єднана штурмова бригада Національної поліції "Лють" 2 червня опублікувала у Facebook відео із прикордонного Вовчанська на півночі Харківської області, за який точаться бої між силами оборони й російськими окупантами.

"Вовчанськ. Кадри знищеного росіянами міста", – ідеться в повідомленні.

За даними ЗСУ станом на 1 червня, сили оборони контролюють приблизно 70% території Вовчанська.

"У місті й на околицях точаться запеклі бої з окупантами, оскільки росіяни не припиняють спроб просунутися або закріпитися малими штурмовими групами", – розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Як указав у Telegram аналітичний проєкт DeepState, північна частина Вовчанська за три тижні наступу окупантів "практично стерта ворожою артилерією".

"Орієнтовно від 50% до 80% [будівельного фонду міста] знищено й не підлягає відновленню", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Уранці 10 травня армія Росії розпочала наступ у Харківській області. 16 травня в Генштабі поінформували, що ЗСУ контратакували окупантів поблизу Вовчанська.

Президент України Володимир Зеленський зазначав, що окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону. 24 травня в Генштабі ЗСУ повідомили, що сили оборони України зупинили російських окупантів на харківському напрямку і проводять контрнаступальні дії.

За даними Зеленського, співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає неподалік Харкова ще одне угруповання військ для нового наступу.