КМВА виправила дані про загиблих у Києві через ракетний удар

Загалом обстріл України 8 липня забрав життя 43 людей
Фото: ЕРА

Київська міська військова адміністрація вдень виправила дані про загиблих у столиці внаслідок ракетного удару країни-агресора Росії 8 липня.

"Після проведених додаткових експертиз уточнена кількість жертв від ракетного удару 8 липня 2024 року. У Києві загинуло 33 особи, а не 34, як зазначалося в попередніх оперативних зведеннях", – ідеться в повідомленні.

Київська міська держадміністрація 10 липня стверджує, що загиблих 34:

  • у національній дитячій лікарні "Охматдит" загинуло двоє дорослих;
  • у п'ятиповерхівці в Шевченківському районі – 14 осіб (серед них п'ятеро дітей);
  • у бізнес-центрі у Дніпровському районі – семеро людей, а в клініці Аdonis, розташованій там, – дев'ять осіб;
  • у районі метро "Лук'янівська" – двоє людей.

Уранці 10 липня ДСНС повідомила, що аварійно-рятувальні й відновлювальні роботи в Києві завершено. Рятувальники стверджували, що у столиці загинуло 33 людини, зокрема п'ятеро дітей. Також 121 особа постраждала, з них 10 дітей.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Вашингтоні, поінформував, що масований ракетний удар РФ по Україні в понеділок забрав життя 43 людей, ще майже 200 – дістали поранення.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 9 липня, протягом доби терористи завдали по території України шести ракетних ударів із застосуванням 51 ракети, 36 вдалося збити. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

У столиці зафіксували значні пошкодження. Прямого удару зазнала, зокрема, будівля "Охматдиту". Також було влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано. Частково зруйновано медичний центр Adonis у Дніпровському районі, бізнес-центр – у Солом'янському, житлову п'ятиповерхівку – у Голосіївському, економічний коледж – у Святошинському.

За підрахунками "Інтерфакс-Україна", російська ракетна атака на Київ стала наймасштабнішою для столиці за кількістю постраждалих і загиблих від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року. Крім того, уперше з початку вторгнення в Києві за день зафіксовано руйнування в більшості адміністративних районів української столиці – семи з 10.