"Недолугість і безглуздість". ЗСУ висміяли міноборони РФ, яке оголосило про "захоплення" двох неіснуючих сіл в Україні

Російські військові "звільнили" неіснуючі села. Окрім того, ЗСУ спростували успіхи окупантів, про які відзвітувало міноборони РФ
Фото: Министерство обороны России / Facebook (архів)

Повідомлення окупантів про нібито захоплення сіл у Харківській і Луганській областях є фейком. Про це 11 червня в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Він прокоментував заяву міноборони країни-окупанта РФ, яке в "черговому звіті про перемоги" своїх військ на території України дало інформацію, що вони нібито захопили села Артемівка Луганської області й Тимківка Харківської області.

"Річ у тім, що російська пропаганда вкотре довела свою недолугість і безглуздість. Таких населених пунктів в Україні немає. Тобто за якими картами воюють російські солдати й генерали? М'ясожарівку у звіті назвали Артемівкою", – сказав представник ЗСУ.

Він нагадав, що Артемівку Сватівського району перейменовано на М'ясожарівку ще 2016 року.

"Зазначимо: М'ясожарівку контролюють українські сили оборони! Що стосується "захоплення" населеного пункту Тимківка в Куп'янському районі Харківської області, то це село було ліквідоване ще 1987 року", – наголосив речник ОСУВ "Хортиця".

Волошин також уточнив у коментарі LIGA.net, що на території, яка раніше була селом Тимківка (20 км на схід від Куп'янська Харківської області), окупантів теж немає.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої точаться за Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинено. За даними Зеленського, окупанти змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону, а співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить вісім росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.