Після тривалого затишшя росармія активізувалася на торецькому напрямку – Генштаб ЗСУ

Окупанти почали одразу п'ять штурмових дій – поблизу населених пунктів Нью-Йорк, Північне і Південне
Фото: EPA

Від початку доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень, зокрема російські окупанти активізувалися на торецькому напрямку. Про це 18 червня у зведенні станом на 19.00 повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Після тривалого затишшя агресор активізувався на торецькому напрямку. Українські воїни мужньо відбивають атаки ворога. Працюють наша розвідка, артилерія, авіація, безпілотні системи", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, на цьому напрямку окупанти почали одразу п’ять штурмових дій – у районах населених пунктів Нью-Йорк, Північне і Південне.

Окрім того, російські військові намагаються штурмувати українські позиції на куп'янському, сіверському, краматорському, курахівському, времівському напрямках, а також біля Вовчанська.

Утім, найбільшу активність, як зазначили в Генштабі, противник виявляє на покровському напрямку. Кількість бойових зіткнень із початку доби зросла до 26. Триває відбиття 12 атак росіян, зокрема поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Новоселівка Перша та Сокіл.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм удалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої відбуваються за Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинено. За даними Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону, а співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.