Українські військові за добу знищили понад 1100 окупантів і збили російський літак – Генштаб ЗСУ

Найгарячішим напрямком на фронті залишається покровський
Фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook

Сили оборони України упродовж минулої доби знищили й поранили приблизно 1110 російських окупантів. Про це 26 травня у Facebook повідомив Генштаб ЗСУ.

Загальні втрати ворога від початку повномасштабного вторгнення в Україну становлять приблизно 501 190 військових.

Також країна-агресор РФ втратила 7662 танки (+12 за минулу добу), 14 803 бойові броньовані машини (+17), 12 953 артилерійські системи (+24), 1083 РСЗВ (+1), 814 засобів ППО, 326 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки.

Окрім цього, протягом минулої доби українські військові збили один російський літак. Загалом сили оборони знищили вже 357 літаків противника.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Упродовж останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому 2024 року їм удалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої тривають за місто Часів Яр.

Уранці 10 травня армія Росії розпочала наступ у Харківській області. 16 травня в Генштабі поінформували, що ЗСУ контратакували окупантів у районі Вовчанська. За даними ОВА станом на вечір 16 травня, активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинили. Зеленський зазначив, що окупанти у Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону.

24 травня в Генштабі ЗСУ повідомили, що сили оборони України зупинили російських окупантів на харківському напрямку і проводять контрнаступальні дії.

Найгарячішим напрямком на фронті залишається покровський, зазначали в Генштабі 25 травня.